Dick van den Heuvel

 

Dick van den Heuvel startte na zijn studie bouwkunde aan de HTS in Haarlem zijn carrière als bouwkundig tekenaar bij de overheid. Hij is vervolgens overgestapt naar het bedrijfsleven en werkzaam geweest als chef tekenkamer, technisch commercieel medewerker, verkoop--leider en projectmanager in de projectontwikkeling. Gedurende die tijd ging hij zich vanuit een natuurlijke interesse steeds meer met wezenlijke levensvraagstukken bezig houden en raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de ontwikkeling van mensen. Deze belang-stelling resulteerde in een rigoureuze verandering in zijn leven. In 1980 begon hij zijn eigen hypnotherapiepraktijk, die erop gericht was de individuele mens te helpen bij het verkrijgen van inzicht in de mechanieken van oorzaak en gevolg bij het ontstaan van ziekten. zie ook ( www.braintape.nl )

Dick.jpg

Door middel van opleidingen en trainingen heeft hij zijn kennis en werkwijze overgedragen aan artsen, psychotherapeuten en andere hulpverleners. Door al deze duizenden gesprekken werd veel inzicht verkregen in het functioneren van de psyche en de achtergronden van menselijk gedrag. Met name werd veel studie gedaan naar het ontstaan en voorkomen van stress. Van zijn hand verscheen ook het boekje Omgaan met stress. Omdat in die periode ook geleerd werd dat veel ziekten en problemen hun oorsprong vinden in stress en het ontbreken van levensvreugde, hangt hij ook de filosofie aan, dat voor een beter leven en een betere maatschappij het begrip levensvreugde hoog in het vaandel moet staan. Zeven jaar van de periode als therapeut werkte hij in een huisartsenpraktijk met terminale kankerpatiënten.

 

De aard van zijn werk genoot een grote belangstelling zodat hij in tientallen radio en tv-programma’s (bij Veronica) over zijn werk heeft kunnen vertellen en vele bekende Nederlanders van zijn diensten gebruik hebben gemaakt. Ook was hij de bedenker en producent van de Braintape. Cassettebanden en Cd’s met een hypnotische inductie die de luisteraar in een lichte trance brengt en helpt bij het stoppen met roken, afslanken, stress overwinning, spreken in het openbaar etc.  In 1990 werden alle activiteiten ondergebracht in het Instituut of Human Development. Bekend is vooral de training Personal Management ter bestrijding van het ziekteverzuim binnen het bedrijfsleven. De deelnemers leerden de kwaliteit van hun leven te verbeteren en daar door de kwaliteit van hun werk en ook hun talenten te gebruiken. Zijn stelling is; Zorg dat de mensen fluitend binnen komen en ook fluitend weg gaan, dan zal er minder ziekteverzuim zijn.

 

In 1994 introduceerde hij de STARZO opleidingen (STARTende Zelfstandige Ondernemer). Opleidingen voor langdurig werklozen, waarbij deelnemers gestimuleerd en begeleid werden bij het starten van een eigen bedrijf. Deze opleidingen werden in opdracht van de Sociale diensten van 1995 tot 2000 in een aantal grote steden gegeven.

 

In 1999 ontstond de inspiratie tot schrijven, waardoor hij zijn levenservaring en inzichten in romanvorm wilde publiceren. In twee jaar tijd ontstonden drie boeken waarvan de eerste nu is uitgegeven. In 2001 startte hij een videoproductiebedrijf Goodbye Movie en produceert hij in opdracht verfilmde levensverhalen. Boeiende documenten voor de nabestaanden. Elk levensverhaal is een verhaal apart en de moeite waard om te worden bewaard. Ook maakt hij bedrijfsreportage en documentaires en heeft kortgeleden een speelfilm geproduceerd, ”De wraak van Olivier”.(2008)

Nu is hij bezig met de voorbereiding van een verfilming van zijn boek “Het Bekende Geheim” en heeft een film voltooid over zelfbeschikking en vrijwillige levensbeëindiging die 19 januari 2018 in Première is gegaan in de DNK bioscoop in Assen.

Dr. Machteld van den Heuvel

Dr. Machteld (Maggie) van den Heuvel, combineert haar werk als Universitair Docent aan de UvA met training, coaching en adviesopdrachten vanuit haar eigen bedrijf Art of Work. Haar onderzoek richt zich o.a. op bevlogenheid, welzijn,  aanpassings-vermogen, proactiviteit, job crafting, zingeving en het succes van interventies op het gebied van werkgerelateerd welzijn. Zij publiceert in peer-reviewed journals over deze onderwerpen. Opleidingen mindfulness, gestalt en psychosynthese therapie hebben haar inzicht in de mens verder verrijkt.

Als organisatiepsycholoog heeft zij brede, internationale ervaring als trainer, coach en adviseur. Machteld geeft o.a. de MBTI-kwalificatie trainingen en gebruikt dit instrument met veel plezier voor de ontwikkeling van individuen en teams. Daarnaast richt zij zich op de vertaling van wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen op de werkvloer, bijvoorbeeld via Job Crafting en mindfulness coaching. 

 

Voor meer informatie zie: http://nl.linkedin.com/in/mvandenh/  of www.artofwork.nl

 

Organisaties waar Art of Work mee gewerkt heeft: A+O Fonds Rijk; Job crafting trainingen voor verschillende organisaties binnen de Rijksoverheid (o.a. Gerechtshof Den Haag, Ministerie van SZW, RVO, Belastingdienst, Douane etc.), Rechtbank Midden-Nederland, Universiteit van Leiden, Gemeente Zaanstad, MWH Global, PerfettiVanMelle, RTL Nederland, Maersk, Diakonessenhuis Utrecht, ABN AMRO, Rijnstate Ziekenhuis, &Samhoud, Shell, Pfizer, Wyeth, British Telecom, AIB Bank, Bank of Ireland, Accenture, VoestAlpine, TU Delft, ARPA, Gemeente Maastricht, Politie Brabant-Noord, Movares Nederland, AveryDennison en Smals België.

Maggie.jpg